Contractvrije diëtist

Vanuit de basisverzekering krijg je drie klokuren aan dieetadvies per jaar vergoed. Deze drie klokuren vallen echter onder het verplichte eigen risico van € 385,-. Je kunt dieetadvies via de zorgverzekering vergoed krijgen wanneer je aan minimaal één van de volgende drie gevallen voldoet:

  1. Je eigen risico is verbruikt;
  2. Je bent aanvullend verzekerd, vaak krijg je dan nog meer dan 3 klokuren vergoed;
  3. Je maakt gebruik van ketenzorg, hiervoor dien je gediagnosticeerd te zijn met bijvoorbeeld diabetes mellitus type 2, COPD (chronische longziekten) of CVRM (hart- en vaatziekten).

 

Wij werken op contractvrije basis. Dat wil zeggen dat wij geen contracten hebben afgesloten met zorgverzekeraars. Wij dienen dus geen declaratie in bij de zorgverzekeraar. Declareren doe jij als cliënt zelf bij jouw zorgverzekeraar. Heb je een restitutiepolis, dan krijg je meestal het volledige bedrag terug. Bij een naturapolis vergoedt de zorgverzekeraar meestal 60% tot 80% van het marktconforme tarief van de behandeling. Dit ligt tussen de €10,- en €20,- per kwartier. Zoals je bij onze modules kunt zien, vragen wij voor de behandeling een marktconform tarief.

 

Waarom wij contractvrij werken? Dit biedt zowel voor jou als voor ons meer voordelen:

Geen inmenging van een zorgverzekeraar

Bij een gecontracteerde diëtist bepaalt de zorgverzekeraar deels de invulling en de duur van de behandeling. Ook stelt de zorgverzekeraar een reeks eisen aan de praktijk. Wij kiezen bepalen liever zelf hoe wij onze praktijk leiden en daarnaast vullen wij liever in samenspraak met jou de behandeling. Hierdoor kunnen we makkelijker samen op zoek gaan naar een geschikte behandeling voor jouw wensen;

Meer privacy

Een gecontracteerde diëtist is verplicht alle informatie van de behandeling door te sturen naar de zorgverzekering. Bij ons wordt gevoelige en/of persoonlijke informatie niet zomaar doorgegeven aan verzekeraars, artsen en/of anderen, het blijft tussen ons als diëtisten en jou als cliënt;

Transparantie in de behandelkosten

Bij een gecontracteerde diëtist wordt vaak nog administratietijd (indirecte tijd) gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Hier heb jij als cliënt geen inzicht in, maar je kunt wel voor extra kosten komen te staan die de zorgverzekeraar bij jou factureert. Bij ons zit de administratietijd in de prijs van de behandeling, eventuele extra tijd om bijvoorbeeld informatie op te zoeken is voor onze rekening. Hier krijg jij achteraf geen factuur voor. Bij ons heb jij inzicht in de kosten;

Geen administratieve rompslomp aan zorgverzekeraars

Een gecontracteerde diëtist is verplicht de behandelingen te verantwoorden om deze te declareren. Wij steken deze tijd liever in jouw behandeling en in het vergroten van onze eigen kennis en ervaring.

 

Vaak lijkt een gecontracteerde diëtist goedkoper, dit is echter niet zo. Voor een consult bij de diëtist wordt eerst het eigen risico aangesproken, mocht dit nog niet op zijn. Een gecontracteerde diëtist rekent daarnaast vaak administratietijd (indirecte tijd) bovenop de gevoerde consulten (directe tijd). Dit wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar en achteraf bij jou als cliënt gefactureerd. Hierdoor kom jij voor onverwachte kosten na de behandeling te staan. Bij ons zit de administratietijd bij de prijs inbegrepen.